Prvu sednicu novog saziva parlamenta „otvara“ Nada Macura, pomagaće joj Marko Milošević

Izbori 2023 24. jan 202416:52 353 komentara
Filip Krainčanić/Nova.rs

Prvoj sednici Narodne skupštine predsedavaće lekar u penziji Nada Macura, koja je najstariji narodni poslanik u četrnaestom sazivu parlamenta.

Nekadašnja portparolka Hitne pomoći, koja je postala čuvena po svojim savetima za očuvanje zdravlja, među kojima je možda i najpoznatiji onaj o „slojevitom oblačenju“, napuniće 28. januara 76 godina.

Povezane vesti:

Poslanički mandat pripao joj je kao 59. na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, koju predvodi Srpska napredna stranka.

Macuri će u radu pomagati po jedan najmlađi poslanik sa četiri izborne liste koje su dobile najveći broj poslaničkih mandata, a jedan od njih biće Marko Milošević, unuk bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Za narodnog poslanika Milošević je izabran kao treći na listi „Ivica Dačić – premijer Srbije“, a rođen je 14. januara 1999. godine.

Najmlađa među novoizabranim poslanicima je programerka iz Priboja Nastasja Baković sa liste „Srbija protiv nasilja“, koja je rođena 1. novembra 1999. godine.

Konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije saziva predsednik parlamenta iz prethodnog saziva, tako da se sednica održi najkasnije 30 dana od dana proglašenja konačnih rezultata izbora, odnosno do 12. februara.

POGLEDAJTE I:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare