Vesna Čipčić o ProGlasu: Najdraže mi je što se ne favorizuje nijedna opoziciona lista

Izbori 2023 03. dec 202307:20 5 komentara
N1

Glumica i jedna od potpisnica ProGlasa Vesna Čipčić za N1 kaže da joj je u vezi te inicijative najdraže što ne favorizuje nijednu opozicionu izbornu listu i što se radi o nestranačkim ličnostima, odnosno grupi nezavisnih građana.

„Mislim da je kranje vreme da izrazimo nezadovljstvo vođejem katrastrofalne politike u našoj zemlji“, rekla je Čipčić, upitana zašto je potpisala ProGlas.

Ona je kazala da je vreme da „probudimo nezainteresovane za ovaj jedini život koji nam je dat i da ukažemo koliko taj bolji život kome stremimo zavisi od svakog pojedinca“.

Za napade vlasti na ProGlas kaže da su sramni, a o svojim očekivanjima posle izbora 17. decembra kaže da su velika, jer „ovo kako živimo već jako dugo trajem i ni u kom segmentu ne funkcioniše na pravi način“.

„To je eskalacija nasilja, nepravde, kriminala, korupcije“, rekla je Čipčić.

Navela je i da je „dno dna“ to što su provladine televizije emitovale intiman snimak
poslanika Đorđa Miketića.

Građanska inicijativa „ProGlas“, koju je pokrenula i 7. novembra objavila grupa javnih ličnosti, broji više od 150.000 potpisnika. Osim uglednih javnih ličnosti ProGlas mogu podržati svi građani Srbije potpisivanjem na sajtu Inicijative.

Ideja “ProGlasa” je, kako su naveli pokretači, da animira i pozove birače da u što većem broju izađu na predstojeće izbore, a put ka tome je, kako navode, upravo priključivanje građana ovoj inicijativi.

U inicijativi „ProGlas“ se, između ostalog, ističe da „Srbiji nije potrebna nova klasa privilegovanih političkih oligarha koji će stajati iznad zakona, već jednake šanse za sve i solidarnost bez koje se ne može proći kroz vremena krize“ i da „Srbiji nije potreban kult ličnosti, već slobodni građani koji sami uređuju odnose u svojoj zemlji“.

Ceo tekst proglasa možete pročitati OVDE.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare