(VIDEO) Vučić u Smederevu: Ako pobedi opozicija, ja neću da budem predsednik

Izbori 2023 12. nov 202313:46 481 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na predizbornom skupu Srpske napredne stranke (SNS) u Smederevu da, ako opozicija pobedi na izborima, on više neće biti predsednik.

„Prihvatio sam čast da budem nosilac ove liste zato što ću ja da snosim najveću odgovornost. Je l‘ stvarno mislite da je moguće da ja budem predsednik, a da predsednik Vlade bude neko od ovih koji su zemlju uništili. Moguće je da oni budu predsednici Vlade. Pobede li na izborima, ja ću im dati mandat. Ali ja više neću da bude predsednik, jer ja više ništa ne mogu da uradim za građane Srbije posle toga. I hoću da ljudi u Srbiji to znaju. Ja da glumim predsednika da bih imao tašnu, mašnu, sekretaricu i da bi meni bilo lepo, a da narodu bude loše – ja to neću sebi da radim. I ne želim da budem predsednik“, poručio je Vučić okupljenim naprednjacima.

Prema njegovim rečima, građani ne glasaju samo za listu poslanika, već za svog predsednika.

„Za ili protiv mene, baš kako oni kažu“, rekao je Vučić na promociji liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

On je kazao da je ponosan što je Srbija sada „slobodna, slobodarska i nezavisna“.

Navodeći sve uspehe vlasti i ponavljajući da će penzioneri dobiti u novembru dobiti jednokratnu pomoć, Vučić je poručio: „I sve to možemo da izgubimo u jednom danu 17. decembra“.

———————————————————————————————————

Pogledajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare