Vučićeva šetnja kroz kampanju: Od nacionalnih frekvencija do bina i govornica

Izbori 2023 03. dec 202320:21 19 komentara

Kako su zatvorene političke liste koje će učestvovati na izborima 17. decembra, tako su se otvorile najopasnije afere, a predstavnici vlasti prešli su u zonu komfora na televizije sa nacionalnim frekvencijama i više ne odgovaraju na pitanja.

U ponedeljak u jutarnjim časovima Aleksandar Vučić razgovarao je sa novinarama u, kako kaže, ne kampanji već u šetnji putem Slepčević – Badovinci.

„Ne mogu da mi zabrane da se šetam“, rekao je predsednik novinarima.

I tu je Vučić prestao da šeta među novinarima, ali ne i po televizijama s nacionalnim frekvencijama odakle je najavio slučaj Miketić, pa ga sa Hepija podgrevao i najavio još.

„Pitajte ga da vam pokaže ceo snimak… on ima taj, a mi znamo za neke druge stvari koje su mnogo drugačije od toga“, otkrivao je predsednik malo po malo.

Ko su „mi“ i da li je po sredi najprljavija kampanja vlasti u koju se javno uključila i BIA-  gledaćemo verovatno u nastavcima. A o onome što sami istraže novinari – ćuti se ili se relativizuje. Kupovina glasova za SNS za 9.000 dinara.

„Možda je problem što se to plaća“, pita novinarka TV Pinka.

„Nešto plaćate, nešto ne plaćate. Negde imate volontere koji rade zato što su članovi stranke, a negde plaćate ljude kao profesionalce koji su tu da pomognu“, objašnjava Vučić.

„Je l’ to dozvoljeno“, pita dalje novinarka.

„Ne razumem gde to nije dozvoljeno“, odgovara predsednik.

„Rad u tom centru i dobijanje tih ni malo malih zarada, uslovlja time za koga će se glasati. Odnosno, mora se slikati da je glasanje bilo za pravu opciju i ni za jednu drugu. A to je krivično delo“, upozorava sudija Apelacionog suda Miodrag Majić.

Predsednik svih građana u prvom redu zabrinut sada šeta samo do bine i govornice po putu gde nema trnja, kakvi su zakoni.

„Istraživanja novinara veliki broj birača SNS-a ne može ni da čuje, jer nema gde. A ako i čuje ne procesuira do kraja. Ne razumeju i ne žele da razumeju šta to zapravo znači za njih. Te afere više motivišu opozicione birače da izađu na izbore“, objašnjava Ivana Petronijević Terzić iz Demostata.

Protekle nedelje nije bilo moguće pitati ni premijerku Anu Brnabić zašto naprednjaci plaćaju glasove, a nije poznato ni gde je ministarka Darija Kisić.

Osim što je viđamo samo na Instagramu, ona i dalje nije odgovorila kome je Ministarstvo na čijem je čelu podelilo pet milona evra namenih osetljivim grupama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare