Zašto Karićev PSS nije na listi SNS prvi put od 2012. godine

Izbori 2023 07. nov 202316:55 2 komentara
N1

Pokret Snaga Srbije prvi put od 2007. godine neće učestvovati na parlamentarnim izborima, a u poslednjih pet izbornih ciklusa ta partija bila je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

„Odlukom Glavnog odbora stranke Pokret Snaga Srbije – BK neće učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, ali daje punu podršku listi ‘Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane‘, a na lokalnim izborima biće u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom“, objasnio je za N1 predsednik PSS-BK Dragomir Karić.

Povezane vesti:

Koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom nije potpisao ni Srpski pokret obnove, ali su se predstavnici te stranke, za razliku od PSS-BK, ipak našli na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Kako je za N1 nezvanično potvrđeno u stranci Vuka Draškovića, ta partija ovog puta nije bila potpisnica koalicionog sporazuma sa naprednjacima, zbog čega je iza imena Aleksandra Čotrića i Aleksandra Jugovića kao predlagač naveden SNS, a ne SPO.

Čotrić i Jugović su i dalje članovi Srpskog pokreta obnove, naveo je za N1 izvor iz te partije.

Podsetimo, izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ proglašena je 3. novembra, a njen nosilac je predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare