Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina raspisani za 13. novembar

Vesti 05. sep 202210:36 2 komentara
Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Gordana Čomić raspisala je za 13. novembar izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Odlukom o raspisivanju izbora, koju je Čomić potpisala u Palati Srbija u Beogradu, raspisani su izbori za članove nacionalnih saveta 23 manjine.

Pročitajte još

Članovi saveta biće, kako je rekla Čomić, birani neposredno ili putem elektorske skupštine.

„U nedelju, 13. novembra, na neposrednim izborima biraće se članovi saveta 19 nacionalnih manjina, dok će četiri manjine, goranska, makedonska, hrvatska i crnogorska, birati putem elektorske skupštine“, rekla je Čomić.

Pozvala je pripadnike nacionalnih manjina da nastave da se upisuju u poseban birački spisak do 27. oktobra, kada se spisak zaključuje i kada će se znati tačno koliko pripadnika nacionalnih manjina izlazi na izbore za članove nacionalnih saveta 13. novembra.

„Strašno je važno da svaki pripadnik nacionalne manjine svojom voljom ode do svoje opštine i iskaže zahtev da bude upisan u poseban birački spisak, da bi mogao slobodno da bira svoje predstavnike u nacionalni savet, a strašno je važno i da nacionalni saveti podstaknu upis u poseban birački spisak“, naglasila je Čomić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare