Izborna priča kreće: „Ujedinili se general, diplomata i najhrabrija političarka“

Vesti 02. feb 202219:06 > 19:23 91 komentara

"Ujedinjena Srbija" predstavila je kandidate za predstojeće izbore. Nosilac parlamentarne liste Marinika Tepić poručila je da su se četiri najviša funkcionera SSP obavezali da će napustiti politiku, ukoliko u slučaju pobede, za šest meseci ne ispune prioritete iz plana za, kako je rekla, dan posle izbora. Predsednički kandidat Zdravko Ponoš objasnio je da je jedinstvo tog dela opozicije bio uslov da prihvati kandidaturu, a kandidat za gradonačelnika Vladeta Janković obećao je transparentnost u vođenju glavnog grada, bez, kako je rekao, osvete prema onima koji su sada na vlasti u Beogradu

Izborna priča dela opozicije može da počne: Ujedinili se jedan general i jedan diplomata sa, kako oni kažu, danas najhrabrijom političarkom. Kad je istupio, general objasnio da je vredelo strateški čekati.

Povezane vesti

„Čekao sam ovo, čekao sam da ovi ljudi završe taj važan posao da se dogovore da u ovu bitku idemo zajedno. to je bio i moj uslov da ja prihvatim ponuđenu kandidaturu, njihovo jedinstvo je bilo uslov, sad to imamo i ja sam tu“, rekao je Ponoš.

A diplomata je prelomio, kako sam objašnjava, kada je u medijima pročitao dve vesti: da kvadrat u Beogradu na vodi košta 10 hiljada evra i da kasirkama u Maksiju smanjuju platu.

„Garantujem da ćemo u slučaju da pobedimo, apsolutno sve biti transparentno, znaće se svaki detalj o sklopljenim ugovorima, finansijskom stanju, planovima. Neki računi će morati da se polože ali to nikako ne znači progon bivše vlasti“, rekao je Janković.

Tepićeva je poručila da „Ujedinjena Srbija“ ima plan za dan posle. U slučaju pobede obećava da će prioriteti biti: institucija antikorupcijskog tužioca za proveru poslova javnih funkcionera, oduzimanje nelegalno stečene imovine i lustraciju za one koji su kršili etiku i ljudska prava. Kao garant prilaže svoj i potpis predsednika SSP Dragana Đilasa i potpredsednika stranke Stefanovića i Bulatovića.

„Obavezali smo se, zvanično, sa overom, da ćemo izaći iz politike potpuno ukoliko u roku od šest meseci ne ispunimo prioritete iz našeg plana za dan posle“, kaže Tepić.

A u navođenju svojih prioriteta, kandidat za gradonačelnika Janković, između ostalog, spomenuo preispitivanje linija metroa, oživljavanje železničke stanice, pa napravio lapsus:

„Tako bismo mi u Beogradu morali da zaustavimo pre svega Lešće…izvinite Makiš, oprostite molim vas“.

Janković je poručio i da u drugoj opozicionoj grupi, levo-zelenoj koaliciji „Moramo“, ne vidi protivnike, već saveznike sa kojima će zajedno upravljati gradom. I Ponoš objašnjava da će sa zadovoljstvom prihvatiti razgovore sa ostalim strankama opozicije, ali da neće nikoga moliti. A TV duel sa aktuelnim predsednikom države?

„Meni bi bilo zadovoljstvo da imam priliku da razgovaram sa Vučićem pred očima javnosti, bilo bi dobro pokazati javnosti da je moguće razgovarati koristeći pristojan rečnik i razuman ton“, kaže.

Pa ipak, pristojan rečnik i razuman ton, zaključuju u „Ujedinjenoj Srbiji“, je nešto što ne očekuju da čuju od druge strane tokom izborne kampanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare