Izgradnja Gerontološkog centra Valjevo se privodi kraju, radovi od 2009. godine

Vesti 07. dec 202211:432 komentara
Izvor: N1/ M. Kuzmanović

Građevinski radovi na Gerontološkom centru u Valjevu su privedeni kraju. U narednom periodu objekat će biti priključen na vodovodnu, kanalizacionu i elektromrežu, a prvi korisnici trebalo bi da se usele početkom sledeće godine.

U Gradskoj upravi kažu da će Gerontološki centar biti kompletno završen i korisnici useljeni početkom 2023. godine. Do tada bi trebalo da objekat bude opremljen, ali još nije poznato ko će finansirati opremanje Gerontološkog centra.

Vlada Srbije treba da donese akt o osnivanju Ustanove Gerontološki centar Valjevo.

Podsetimo, izgradnja Gerontološkog centra u Valjevu je počela 2009. godine, a sredstva od 2,5 miliona evra donirala je Vlada Japana. U prvoj fazi gradnje novac je potrošen, radovi su u nekoliko navrata nastavljani i prekidani, a objekat je vremenom propadao.

U septembru prošle, 2021. godine krenulo se u završnu fazu radova, a sredstva od oko 1,2 milijarde dinara sa PDV- om obezbedila je država preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

U novoj fazi radova bio je neophodan novi projekat da bi objekat bio u skladu sa novim standardima za izgradnju gerontološkog centra.

Površina Gerontološkog centra je oko 6.200 kvadrata, a za 113 korisnika, pored smeštaja, biće obezbeđena i zdravstvena nega. U prihvatilištu za beskućnike ima 30 mesta, a u dnevnom boravku za jednodnevni smeštaj starih lica 20 mesta.

Komentari

Vaš komentar