Izlaznost na ponovljenim izborima u Nišu do 14h manja nego 2. juna

Vesti 16. jun 202412:22 > 15:30 22 komentara
N1

Na ponovljenim izborima za odbornike niške Skupštine opštine Medijana na biračkom mestu broj 14 u Osnovnoj školi "Ćele kula" do 14 časova glasalo je 22,18 odsto birača, a na biračkom mestu broj 16 u Vatrogasnom domu izlaznost do 14 časova bila je 23,62 odsto, saznaje agencija Beta u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Prema podacima OIK pravo glasa na biračkom mestu broj 14 ima 1.749 građana Niša, a na biračkom mestu broj 16 u birački spisak upisano je 1.715 građana.

Izlaznost do 14 časova na ponovljenim izborima manja je od izlaznosti u isto vreme na izborima održanim 2. juna. Toga dana je na biralištima u Nišu izlaznost do 14 časova bila 26,96 odsto.

Pročitajte još:

Na biračkim listićima za izbor odbornika Skupštine opštine Medijana nalaze se imena pet koalicija i grupa građana.

Građani mogu da se opredele između koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, grupe građana „Dr Dragan Milić“, koalicije „Biramo Niš“, koalicije „Ujedinjeni Nada za Niš“ i koalicije grupe građana „Niš, naš grad“ i pokreta „Novo lice Srbije“.

Rezultati izbora održanih 2. juna poništeni su na dva pomenuta biračka mesta u opštini Medijana jer glasači koji su glasali van biračkog mesta nisu koristili formulare koji su propisani zakonom, niti su ti listići imali markice koje treba da garantuju zaštićenost podataka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare