Izmeštanje pruge u Nišu gde je povređen dečak najavljuje se godinama ali – ništa

Vesti 08. nov 202222:36 6 komentara

Petnaestogodišnjak je jutros u Nišu povređen kada ga je udario voz na prelazu na pruzi Niš-Ćele Kula. Njegovo stanje je stabilno, kažu u Kliničkom centru i nakon dijagnostike smešten je na Kliniku za dečju hirurgiju i ortopediju. Iz Železnica Srbije saopštavaju da je rampa bila spuštena. Reč je o pruzi u niškoj gradskoj opštini Palilula, čije se izmeštanje godinama najavljuje.

Teretni voz koji je krenuo ka Dimitrovgradu oko 8 sati ujutru, u prometnoj Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, udario je u petnestogodišnjaka.

POVEZANE VESTI

„Već je prešao prvu, drugu šinu i naišla je lokomotiva i zakači ga sa strane. Tu ga je vukla i dečko je povređen“, kaže Miodrag Veličković, bivši radnik Železnice i očevidac.

I zbrinut je u niškom Kliničkom centru sa prelomom rebara i drugim povredama. Lekari za njegovo stanje kažu da je stabilno, on je svestan i komunikativan.

Uviđaj je obavljen, otvorena je istraga, a iz JP „Infrastrukture železnica Srbije“ saopštavaju da je rampa bila spuštena i svi uređaji na putnom prelazu ispravni.

Apeluju da se poštuju propisi i signalizacija, pozivaju na pažljivost i odgovornost.

Oni koji žive na Palililu kažu – pruga u samom gradu jeste bezbednosni i saobraćajni problem.

„Tu kad treba da se pređe ulica, to je katastrofa“

„Teško je. Kad prelazimo tu, ide voz, čekamo. Gužve, muke, nevolje“

Muke i nevolje nadležni kažu da razumeju i najavljuju izmeštanje pruge, već godinama.

„Svi obećavaju, ali niko ne završava posao“, kažu građani.

Poslednja obećanja da će biti izgrađena obilaznica, a pruga izmeštena iz grada, bila su da će radovi početi na proleće, pa na jesen ove godine, pa je usledilo još jedno – da će, ipak, sledeće, 2023. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare