Izvedena združena antiteroristička vežba na Kopaoniku

Vesti 14. mar 202113:434 komentara
Izvor: TANJUG/MUP REPUBLIKE SRBIJE/ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su zajedno sa Gorskom službom spasavanja izveli na Kopaoniku združenu antiterorističku vežbu, čiji je cilj prikaz reagovanja pripadnika MUP-a u situaciji terorističkog akta na skijalištu i talačke situacije u objektu u neposrednoj blizini.

U ovoj vežbi u zimskim uslovima su učestvovali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), Helikopterske jedinice, Žandarmerije i Policijske uprave u Kraljevu, koji su prikazali veštine i sposobnosti u rešavanju talačke situacije, oslobađanja i zbrinjavanja talaca.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je, nakon završetka vežbe, da „svako kome je stalo do mira i stabilnosti na Balkanu zna da samo snažna srpska država garantuje mir i stabilnost“, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

On je istakao, između ostalog, da su pripadnici policije pokazali kako bi se nosili sa terorističkom pretnjom, da su u stanju da ispune svako naređenje i sačuvaju narod. On je podsetio da je predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić najavio nova ulaganja u vojsku i policiju.

U združenoj vežbi u zimskim uslovima učestvovalo je 85 policijskih službenika, SAJ-a, Žandarmerije, Helikopterske jedinice i kraljevačke policije, ispostave na Kopaoniku, kao i strateški partneri Sektora za vanredne situacije Gorska služba spasavanja.

TANJUG/MUP REPUBLIKE SRBIJE/ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE

Korišćeno je 10 motornih vozila i dva helikoptera „H145“.

Tokom vežbe, pripadnici SAJ-a, Žandarmerije i Helikopterske jedinice u sadejstvu izvršili su upad u prostorije u koje su se sa taocima zabarikadirali teroristi, blokirali širi rejon oko objekta, savladali ih i oslobodili taoce.

Po savladavanju terorista, taoci su evakuisani, a prvu pomoć povrijeđenima pružili su pripadnici Gorske službe spasavanja, koji su ih uz pomoć motornih sanki i specijalnih nosila, odvezli do policijskog helikoptera opremljenog za traganje i spasavanje.

Komentari

Vaš komentar