Radar: Izveštaj koji dokazuje da je Vuk Cvijić zadobio udarac pesnicom

Vesti 30. maj 202416:26 14 komentara
N1

Nalaz lekara sa Vojno-medicinske akademije (VMA), koja je u sredu, na dan napada, bila dežurna, potvrdio je da je novinar Radara Vuk Cvijić zadobio povrede u predelu vilice sa desne strane.

U izveštaju se precizira da Cvijić ima nagnječenje mekih tkiva i dodatno se upućuje na pregled kod maksilofacijalnog specijaliste. Lekar sa VMA odredio je i medikamentnu terapiju, piše Radar.

Cvijić je na VMA otišao nakon što ga je oko 13 časova u centru Beograda, u Kosovskoj ulici, pesnicom udario Milan Lađević, suvlasnik Medijske mreže, u čijem je sastavu i tabloid Srpski telegraf i prorežimski portal Republika.

Radar

U svojim medijima, Lađević je negirao da je udario Cvijića i objavio seriju tekstova u kojima je optužio novinara Radara da je on njega napao i da je inscenirao pad. U jednom od tekstova, portal Republika plasirao je i laž da je Cvijić odbio saslušanje u policiji. Istina je da je novinar Radara, neposredno nakon incidenta, pre Lađevića dao izjavu pripadnicima policijske patrole iz PU Stari grad, koja je na uviđaj došla po pozivu Verana Matića, člana Radne grupe za bezbednost novinara, koga je Cvijić prethodno obavestio o napadu.

Celo popodne u sredu, od 15.45 do 21.34 sati, Cvijić je proveo na pregledima na VMA, a u četvrtak u 10.40 dao je i zvaničnu izjavu u prostorijama PU Stari grad. Tom prilikom, novinar Radara ponovio je da ga je Lađević prvo verbalno, a potom i fizički napao.

Povezane vesti

„Lađević mi je zadao udarac zatvorenom šakom u predelu desne strane brade, ja sam usled tog udarca pao na trotoar i tom prilikom mi je pukao displej od mobilnog telefona“, navodi se u zvaničnoj službenoj belešci PU.

Podsećamo, da je Lađević u izjavama za medije tvrdio da je Cvijić sam pao, a i danas u 10.55 Republika je objavila tekst sa naslovom „Ovo je dokaz da Milan Lađević nije udario Vuka Cvijića! I opozicioni političari priznali na N1“, što demantuje nalaz lekara sa VMA.

Mnoge javne ličnosti nakon napada javno su se oglasile i pružile podršku novinaru Radara Vuku Cvijiću. Redakcija Radara poslala je juče i otvoreno pismo nadležnim državnim organima i poručila da neće dozvoliti da se i ovaj napad zataška, kao što se ispod tepiha guraju brojne afere, mnoge od onih koje je upravo Cvijić razotkrio svojim istraživačkim tekstovima.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare