Izvođač radova srušio deo zida ispred kuće u Glamočkoj ulici

Vesti 19. avg 202120:46 > 20:57 25 komentara
Twitter/DragoslavicM

U popodnevnim satima izvođač radova je u Glamočkoj ulici u Beogradu srušio samo deo zida, koji se nalazi ispred kuće Milke i Bojane Samardžić, koje su u prilogu N1 ukazale na to da žive sa devojčicom sa Daunovim sindromom.

„Investitor nije srušio ceo zid, već samo deo, jer nam je predsednik opštine Zvezdara, koji je danas bio kod nas, rekao da je moja porodica najugroženija. Naveo je i to da je ovo samo privremeno rešenje i da će od nadležnih institucija morati da traži pravo službenosti, tj. pravo na prolaz kroz parcelu investitora. Komšije i ja nećemo odustati dok se cela situacija ne reši, zbog toga što od nadležnih nismo dobili jasna uverenja da je ulica ispred naših kuća njegova. Hoćemo odgovor na pitanje ko je dozvolio da se proda državna ulica, ko je pravio propust i ko je odgovoran za to da smo bili gotovo zazidani“, navela je za N1 Bojana Samardžić.

Povezane vesti:

Sekretarijat za inspekcijske poslove Grada Beograda je, u odgovoru dostavljenom N1, saopštio da je izvršen inspekcijski nadzor nad izvođenjem radova u Glamočkoj ulici na Zvezdari. U odgovoru se navodi da je tom prilikom utvrđeno da je izveden armirano betonski trakasti temelj i započeto zidanje zida betonskim blokovima. Takođe, dodaju, konstatovano je da na gradilištu nije postavljena gradilišna tabla i da gradilište nije obeleženo na propisani način.

„Građevinska inspekcija je 19.08.2021. godine donela rešenje o zatvaranju gradilišta, koje je izvršeno istog dana postavljanjem posebne trake za zatvaranje gradilišta, znaka ,’Zatvoreno gradilište’ i pribijanjem rešenja na objekat“, navodi se u odgovoru koji je dostavio Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Izvor: Twitter/@DragoslavicM

Podsetimo, redakciji N1 obratili su se stanari Glamočke ulice, ukazujući na to da su nepoznati ljudi počeli da grade zid i da su pojedinim komšijama zatvorlili ulaze i izlaze iz kuća.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare