Izvršna direktorka United Media: Danas je medij na koji smo ponosni

Vesti 09. jun 202213:195 komentara
Izvor: Zoran Lončarević

Izvršna direktorka kompanije United Media Aleksandra Subotić uputila je čestitku povodom 25 godina postojanja dnevnog lista Danas.

Čestitku prenosimo u celosti:

Od trenutka kada smo u martu prošle godine preuzeli Dan Graf, redakcija Danasa je postala značajan deo porodice United Medija. Iako u korporativnom smislu mala kompanija, zauzeli su važnu poziciju u našem okruženju.

Cenili smo njihovu požrtvovanost i želju za opstankom kao i nespremnost da žrtvuju svoju nezavisnost zarad toga, čvrsto braneći novinarski integritet sve vreme.

Znali smo da je to operacija koja će uvek biti u nemilosti mnogih, ali to smo već dobro naučili kreirajući nove medijske kuće koje se vode isključivo profesionalizmom.

Povezane vesti

Imala sam čast da upoznam gospodina Dušana Mitrovića, jednog od osnivača Danasa i dugogodišnjeg direktora Dan Grafa, da razgovaramo i planiramo budućnost redakcije. Na žalost, Dušan nas je napustio prerano i nije stigao da vidi kako sada Danas napreduje putem koji su on i osnivači zacrtali. Takav put je uvek najteži, ali jedini moguć u profesiji odgovornoj čitavom društvu, kao što je novinarstvo.

Redakcija Danasa sada nije na istoj poziciji gde je bila pre samo godinu dana. Prepoznali su važnost prilagođavanja zahtevima tržišta, novim trendovima u načinu konzumiranja sadržaja, važnost digitalne transformacije i njima su odgovorili u vrlo kratkom periodu.

Nastavili su rast ka široj publici, pažljivo čuvajući ono što suština Danasa jeste – kredibilno, profesionalno izveštavanje. Negujući svoje verne čitaoce štampanog izdanja, Danas sada čitaju i milioni web portala koji je među 10 najčitanijih u Srbiji.

Celoj redakciji Danasa čestitam na izvanrednom uspehu koji su postigli u protekloj godini.Želim da zahvalim i našim investitorima koji, i pored velikog širenja grupe u zemljama Evrope, vrlo cene ovakve operacije kao što je Danas – one koje doprinose boljitku građana i javnom interesu u zemljama u kojima poslujemo.

Slušajući o događajima iz prošlosti, nisam sigurna da li se status nezavisnih medija uopšte promenio, ili je pak još više degradirao u današnjoj Srbiji. Sve češće se čuje da ne znamo kako bi izgledala medijska scena bez medija koji posluju u okviru United Media.

Sa jedne strane smo razočarani zbog činjenice da su retki mediji koji imaju hrabrosti da budu profesionalni a sa druge strane smo ponosni što smo u prilici da putem naših medija građanima pružimo nepristrasno informisanje, ključno za razvoj svakog društva.

Danas je medij na koji smo ponosni.

Ubeđena sam da ćete nastaviti slobodarsku misiju, jer drugačije i ne umete. Srećan 25. rođendan!

Komentari

Vaš komentar