„Ja sam Vučićeva, ne treba mi dozvola“: Investitori blokiraju rušenje divlje gradnje u Kraljevu i pored rešenja inspekcije

Vesti 17. apr 202411:17 158 komentara

Stanari naselja Higijenski zavod u Kraljevu muku muče sa divljom gradnjom. Za N1 kažu da su na vrhu njihove zgrade nelegalno izgrađena dva stana, ali se rušenje odlaže i pored činjenice da je građevinska inspekcija izdala rešenje.

Svedoci smo da se zakoni u Srbiji retko poštuju pa nas i ne iznenađuje situacija u kojoj se nalaze stanari ovog kraljevačkog naselja.

Kako su nam ispričali, investitori su krenuli u izgradnju bez ijednog dokumenta, pa nema sumnje da se ovde radi o divljoj gradnji.

Stanari su se obraćali institucijama i krenuli da traže pravdu i Građevinska inspekcija je, posle nekog vremena, izdala rešenje za rušenje, ali se od toga nije mnogo odmaklo.

Nelegalna nadgradnja zgrade u Kraljevu
N1

Milena Sretović, jedna od stanara, za N1 kaže da je rušenje ove nadgradnje počelo pre 10 dana, ali da je ubrzo stopirano:

„Ovo je nasilnička gradnja, preko svih odluka institucija. Inspekcija je kasno reagovala, ali je opet reagovala i doneta je odluka o rušenju. Rušenje je bilo zakazano za 5. mart i svi su došli iz Grada, inspektori i ko je trebalo, ali je zakazala policija – nije došla da obezbedi prostor i rušenje. Investitori su pružali otpor i oni su morali da napuste.“

Milena je potom objasnila da su stanari imali problema sa investitorima, odnosno sa izvesnom gospođom na koju se vodi stan, a koja se prilikom rušenja pozivala na stranku.

„Gospođa na koju se vodi stan kaže da njoj ne treba dozvola jer je ona Vučićeva. Evo, imam svedoke da je to izgovorila – Ja sam Vučićeva, meni ne treba dozvola. A ja mislim da ni Vučić ovo ne bi smeo da radi bez dozvole. I, onda se odustalo od rušenja. Jedan od investitora je rekao – dajte nam još malo vremena,“ kazala je Kraljevčanka i objasnila da su im tada dali rok do 8. aprila kada su ponovo došli da ruše.

„I tog 8. aprila su došli da ruše. Svi su došli – i komunalna, i ova policija, i iz Opštine svi koji su trebali. Onda je jedan od tih investitora počeo da preti inspektoru, koji je, kako sam čula, završio u bolnici, ili Hitnoj… Pretio mu je smrću.“ rekla je naša sagovornica i objasnila da je jedan od investitora advokat, a drugi fudbaler, te da su nekoliko puta cepali rešenja inspekcije o nelegalnoj gradnji koja su stajala na ulazu u ovu zgradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare