Janjić: Vučić se malo vratio u mladost, pravi lokatori su u njegovim redovima

Vesti 30. dec 202218:18 12 komentara
N1

Kada je optužio novinare da su “lokatori”, predsednik Srbije Aleksandar Vučić vratio se u 1998. godinu kada je bio ministar informisanja, rekao je Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose. Vojislav Milovančević, urednik političke rubrike portala nova.rs, ne vidi da se situacija na bilo koji način promenila pre podizanja barikada i nema utisak da je ostvarena neka vrsta pobede.

Povezane vesti:

Milovančević je u Danu uživo na N1 rekao da nisu svi uhapšeni pušteni na slobodu i podsetio da je Vučić u jednom trenutku rekao da se barikade neće ukloniti dok se ne formira ZSO.

“Vidimo da su barikade uklonjene a da Zajednice srpskih opština nema… Čini mi se da je ovo masikranje poraza”, kazao je on.

Dušan Janjić kaže da je dobro što su barikade uklonjene, ali da “nemamo svest koliko curi vreme, koliko velike sile više nemaju toleranciju za ovu vrstu igara”.

“Ta diplomatija koju (šef evropske diplomatije Žozep) Borel hvali, pa ona je i dovela do barikada. Možemo da kažemo da je ovo pobeda diplomatije nad sopstvenim porazom”, rekao je Janjić.

Govoreći o izjavi Vučića da su novinari N1 tokom poslednje krize otkrivali položaje bezbednosnih snaga Srbije i nazvao ih „medijskim lokatorima“, kaže da je to bio povratak predsednika u mladost.

“To sećanje na lokatore, ja razumem, ne opravdavam, ali to je mladost. Svi volimo da se vratimo u mladost, to je (Vučić) ministar informisanja i doba lokatora”, kazao je.

Upozorio je da postoji “krstaški rat” protiv medija kao što su N1 i Nova S, koji je zapravo rat za monopol i frekvencije i nema veze s Kosovom, ali da vlast šalje “negativne poruke prema narodu”, i da je počela “podela naroda”.

“Ja bih (Vučiću) rekao – čuvaj se mangupa u tvojim redovima, tu su ti ‘lokatori’”, poručio je Janjić.

Milovančević smatra da predsednik duguje izvinjenje novinaru N1 zbog izjave o “medijskim lokatorima”.

“Neki ‘patriota’ će da sutra sretne novinara kog je predsednik nazvao ‘lokatorom’ i da kaže, što ja ne bih bio patriota, spasio svoju državu i pomogao vojsci tako što ću da eliminišem tog lokatora”, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare