Janković: Ako Beograđani ustanu zbog Savskog mosta, biću s njima kod Savamale

Vesti 09. nov 202214:34 46 komentara
Fonet/ Aleksandar Barda

Poslanik Narodne stranke Vladeta Janković izjavio je tokom skupštinske sednice na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta, da je zaduživanje od 80 miliona za rušenje Starog savskog mosta u Beogradu "ne samo neodgovorno, već i moralno nedopustivo", a od ministra finansija tražio je da odgovori "da li u tom ugovoru postoje tajne klauzule".

Pročitajte još:

„Sama ideja o izmeštanju Starog savskog mosta je ni manje ni više nego neljudska, a zaduživanje već zadužene i osiromašene države kako bi se ta ideja ostvarila uprkos protivljenju struke i suprotno volji Beograđana, u svojoj osnovi je kriminalna“, rekao je Janković.

Dodao je sve pokazuje da su „udobnost žitelja ‘Beograda na vodi’ i prihod mutnih likova preči od duha grada, njegovog amblema i slavne prošlosti“.

„Pokušavam da ukažem pripadnicima parlamentarne većine, da ste postali suviše osioni i da ste sa uklanjanjem mosta zagrizli više nego što možete da progutate“, dodao je Janković.

On je ukazao da bi posledice rušenja mosta bile dalekosežne i da bi pokušaj početka radova mogao biti „povod da građani izađu na ulicu u odbranu duha svog grada“.

„Zato se ne ustežem da kažem: ako Beograđani ustanu da spreče rušenje mosta, biću sa njima, tamo kod Savamale“, rekao je Vladeta Janković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare