Janković: Dobar kandidat opozicije morao bi da odbije podršku pojedinih „lidera“

Vesti 19. avg 202109:34 > 10:06 29 komentara
N1

Nekadašnji predsednički kandidat i zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da je potrebno da opozicione stranke podrže jenog kandidata na predstojećim izborima za predsednika Srbije, ali da nije neophodno da to bude podrška svih stranaka opozicije.

„Opozicijom se naziva svako ko formalno nije u vladi, makar samo zato što ga čak ni loša vlast neće, ili ga se stidi, ili joj tako više koristi. Dobar kandidat morao bi takvoj vrsti ‘opozionih lidera’ da zahvali na podršci i odbije je, ako ima integritet potreban da sutra vodi zemlju“, rekao je Janković za list Nova.

Janković je rekao da je kao predsednički kandidat bio puno kritikovan što nije hteo „svačiju podršku“.

„Valjda je danas, tri-četiri godine kasnije, mnogima jasnije zašto. A neki od takvih ‘opozicionara’ najboljeg kandidata nikad neće ni podržati, baš da bi stvorili utisak kako ‘nema jedistva'“, rekao je Janković.

„Kompletni idioti od cele Srbije prave Savamalu“

Govoreći o noćnom rušenju u Savamali, on je podsetio da je predsednik države Aleksandar Vučić ljude koji su to organizovalil nazvao „kompletnim idiotima“.

„Danas kompletni idioti od cele Srbije prave Savamalu, svoju prćiju, a Vučić kao da ne razume da ne vodi grupu navijača-hulgana, već državu“, rekao je Janković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare