Janković: Izašao bih iz Skupštine ako poslanici vlasti nastave verbalno nasilje

Vesti 06. avg 202208:46 53 komentara
Tanjug/ Rade Prelić

Poslanik poslaničke grupe "Ujedinjeni" Vladeta Janković izjavio je da za sada namerava da uzme puno učešće u radu Skupštine "'po svom najboljem znanju i umeću', kako glasi zakletva koju je položio", ali da bi se povukao ako se pokaže da "takav napor nema smisla", odnosno u slučaju da poslanici vlasti nastave verbalno nasilje.

„Povukao bih se ako se pokaže da takav napor nema smisla, što bi moglo da se dogodi ukoliko režimski poslanici budu nastavili sa verbalnim nasiljem, ličnim uvredama, i da kažem pravu reč, gadostima kakvih je bilo u prošlosti“, rekao je Janković za list Nova.

Povezano:

Janković, koji je kao najstariji poslanik predsedavao konstitutivnom sednicom Skupštine Srbije, rekao je da bi drugi eventualni razlog njegovog povlačenja iz parlamenta bila otvorena neslaganja unutar opozicije.

Kometarišući izjavu predsednika Nove Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića, povodom njegovog govora kao predsedavajućeg Skupštine, Janković je rekao da „političari koji u ime državotvornosti objektivno podržavaju režim koji državu doslovno razara ne uživaju njegovo poštovanje“.

U govoru koji je Jovanović rekao da podržava ali da mu nije bilo ni vreme ni mesto, Janković je poručio poslanicima da „srce države treba da kuca pod skuštinskom kupolom, a ne sa druge strane parka“, misleći na kabinet predsednika Srbije.