Janković odgovorio SNS: Žao mi je ako vas boli istina

Vesti 02. avg 202221:27 > 21:34 42 komentara

Predsedavajući sednici Skupštine Vladeta Janković odgovorio je na kritike poslanika SNS-a Aleksandra Mirkovića na njegov jučerašnji govor, navodeći da je juče "govorio istinu" i dodao da mu je "žao ako to boli poslanika Mirkovića".

„Gospodine Mirkoviću, ja sam slobodan čovek, slobodno izabrani narodni poslanik, ovo je slobodna govornica“, rekao je.

„Ja sam se pre svog nastupa konsultovao sa stručnim službama i rekao sam istinu, ako Vas istina boli mogu samo da Vam kažem žao mi je“, dodao je Janković, prenosi Nova.rs.

Povezano:

Podsetimo, najstariji narodni poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije Vladeta Janković juče se na sednici obratio narodnim poslanicima i izjavio da bi se u bilo kojoj zemlji gde deset godina nema poštenih izbora u pitanje doveo legitimitet ne samo samo zakonodavne, već i ostalih grana vlasti.

„Srbija lišena poštenih izbora ne može biti srećna i poštovana zemlja. Poštenih izbora neće i ne može biti dokle god svaki i najudaljeniji građanin Srbije ne bude mogao da na Dnevniku RTS-a svaki dan vidi šta govori i čini vlast, ali i oni koji nisu na vlasti. Poštenih izbora nema i ne može biti dokle god ima pritisaka, potkupljivanja i nasilja, dokle god se nacionalni medijski prostor ne učini dostupnim svima, dokle god izborne komisije budu čekale da umesto njih odluče vladajući političari, dokle god volja i hir jednog čoveka budu iznad Ustava Srbije“, rekao je Janković.