Janković: U UKC Niš 14.500 kovid pacijenata do sada, u Kruševcu više od 5.000

Vesti 05. nov 202112:53 > 15:30 2 komentara

Prof. dr Radmilo Janković, koji je i zamenik direktora UKC u Nišu, izjavio je da je kroz novu kovid bolnicu u Kruševcu od njenog otvaranja do danas prošlo više od 5.000 pacijenata, a kroz UKC Niš 14.500.

Na otpusnim listama preminulih pacijenata u kovid bolnicama u Kruševcu i u Nišu obavezan je podatak o tome da li se pacijent lečio izvan državnog zdravstvenog sistema i ukoliko jeste – koju je terapiju dobijao.

Povezane vesti

„Ako lekari u kovidu daju nadljudske napore da izvuku svakog od obolelih i ako se na nas sruče salve odgovornosti za svaki život koji nismo uspeli da sačuvamo, onda treba da bude zapisano i to kod koga se prethodno pacijent lečio i kakve je savete dobijao i ko mu je kakve lekove davao, te da li su u skladu sa važećim protokolima“, rekao je koordinator kovid bolnica na jugu Srbije prof. dr Radmilo Janković, koji je i zamenik direktora UKC u Nišu.

Trenutno je veliki pritisak na sve ustanove koje leče kovid-19 na jugu Srbije, iako je primetan za nijansu manji pritisak kada je u pitanju broj novih prijema.

Intenzivna nega u Nišu je, ipak, gotovo popunjena. Imaju još samo pet slobodnih kreveta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare