Jedan od Đokovićevih sponzora želi da razgovara s njim o događajima u Australiji

Vesti 17. jan 202220:05101 komentara
Novak Đoković
REUTERS/Loren Elliott

Novak Đoković je napustio Australiju, nakon što su mu vlasti po drugi put ukinule vizu. Sada, jedan od njegovih sponzora želi da razgovara s njim, piše CNN. Kompanija Lakost navodi da želi da razmotri događaje koji su izazvali skoro dvonedeljnu pravnu bitku i sprečili Đokovića da odbrani titulu na Australijan openu.

„Što je pre moguće bićemo u kontaktu sa Novakom Đokovićem da razmotrimo događaje koji su obeležili njegov boravak u Australiji“, navodi se u saopštenju francuskog brenda.

POVEZANE VESTI:

„Želimo svima odličan turnir i zahvaljujemo se organizatorima na svim naporima da se turnir održi u dobrim uslovima za igrače, osoblje i gledaoce“, dodaje se.

Đokovićevi sponzori su se vrlo malo oglašavali otkako mu je viza prvi put ukinuta ubrzo nakon njegovog dolaska u Australiju 5. januara. Nejasno je kada će Đoković ponovo izaći na teren.

Imaće priliku da obori rekord po broju gren slem titula na Otvorenom prvenstvu Francuske u maju, ali događaji u Australiji su pokrenuli pitanje o tome kako će se nevakcinisani igrači takmičiti, piše CNN.

Francuski proizvođač automobila Pežo, još jedan Đokovićev sponzor, odbio je da komentariše. Švajcarski proizvođač satova Iblo i japanski proizvođač sportske odeće Asics nisu odgovorili na zahteve za komentar.

Đoković ima ugovore vredne 30 miliona dolara godišnje, prema Forbsu, i bio je 46. najplaćeniji sportista na svetu 2021.

Komentari

Vaš komentar