Jedanaest lokalnih organizacija iz OGP Akcija ne ulaze u novu stranku

Vesti 31. maj 202214:52 1 komentar
zelenović ćuta
N1/arhiva

Jedanaest lokalnih organizacija, koje su deo Otvorene građanske platforme (OGP) Akcija, odlučilo je da zadrži svoj autentični lokalni identitet i ne uđe u novu stranku, čije osnivanje je najavio predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, saopšteno je iz Udruženja građana "Akcija za Smederevo".

„Naše organizacije dale su veliki doprinos ulasku koalicije Moramo u Skupštinu Srbije i podnele su ozbiljan teret osnivača i nosioca aktivnosti OGP Akcija u našim sredinama i ne slažemo se sa najavljenom namerom ujedinjavanja Akcije sa Ekološkim ustankom i Skupštinom slobodne Srbije, koja se formira bez naše saglasnosti“, saopštili su iz OGP.

Povezane vesti

Ocenili su da je očuvanje i saradnja lokalnih organizacija „više nego ikad“ neophodna zbog ogromnih izazova sa kojima se lokalne sredine suočavaju.

„Posledice vlasti kriminalnog režima Srpske napredne stranke, kao što su velika poskupljenja osnovnih životnih namirnica ili partijsko zapošljavanje, još jače se odražavaju na malu sredinu, gde je alternativa gotovo nepostojeća. To je, uostalom, i glavni razlog našeg aktiviranja u lokalnim političkim pitanjima, ali i međugradskom udruživanju u mrežu Akcija, koja nam je omogućavala autonomno delovanje“, stoji u saopštenju.

Naveli su da je veliki broj tih organizacija obezbedio mesta u gradskim skupštinama na prethodnim lokalnim izborima, kao i da ih uskoro čekaju novi lokalni izbori, zbog čega je, kako su ocenili, važno da na njih izađu „kao ljudi prepoznati po dobrom radu u svojim sredinama“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare