Jedina aktivna NVO u Bačkom Petrovcu mora da se iseli iz opštinskih prostorija

Vesti 20. jan 202317:551 komentar
Izvor: Youtube/Cifra Media/screenshot

Jedinoj aktivnoj omladinskoj organizaciji u opštini Bački Petrovac "YMCA Srbija" naloženo je da se iseli iz opštinskih prostorija koje su im na korišćenje ustupljene 2015. godine.

Opština Bački Petrovac je 15. decembra prošle godine toj organizaciji uputila zahtev za „oslobođanje prostorija u javnoj svojini opštine“ u centru Bačkog Petrovca.

„Dobili smo od opštine dopis, odnosno poziv da se iselimo iz prostorija kod Vrbare, u kojem se navodi da prostorije koristimo „bespravno“ i da u roku od 30 dana od prijema ovog pismenog predmeta treba da napustimo prostorije“, rekla je za N1 generalna sekretarka YMCA, Nataša Kinik.

Organizacija koja na nedeljnom nivou okuplja 150 članova u 14 redovnih programa, duže od pet godina pokušava da sa lokalnom samoupravom reši pitanje korišćenja prostorija, ali opština nije imala sluha za to, kaže Kinik.

N1 je opštini uputio pitanja o razlozima za iseljenje jedine omladinske organizacije u Bačkom Petrovcu, kao i pitanje za šta će se, posle iseljenja, koristiti prostor u centru tog mesta.

YMCA Serbia je neprofitna, nevladina organizacija, koja je deo asocijacije čiji ciljevi su pružanje mogućnosti mladima na lokalnom nivou. Deo je YMCA porodice koja je rasprostranjena u 120 država u svetu.

Komentari

Vaš komentar