Jedno dete iz Srbije u Bugarskoj operisano četiri puta, moguće nove intervencije

Vesti 16. avg 202208:04 4 komentara
N1

Doktor bolnice "Pirogov" Valeti Dmitrov rekao je na jutarnjoj konferenciji da su deca povređena u prevrtanju autobusa iz Srbije dobro i stabilno, ali da je jedno dete u ponedeljak imalo četiri operacije.

„Naš stav je da ne treba da se kaže koja deca su u pitanju kako bismo bili maksimalno profesionalni. Jedno dete je imalo još jednu operaciju sinoć, a razgovaraćemo da li će biti potrebna još jedna. Deca se osećaju dobro i to je ono što je najbitnije. Operacije su završene uspešno. Ona nisu u životnoj opasnosti, ali u ovom momentu oni ostaju u Sofiji. Najvažnije je da su oni dobro i stabilno“, rekao je Dmitrov, prenosi Nova.rs.

Upitan da li može da objasni o kakvim se operacijama radi, on je naglasio da zbog etike ne može to da kaže ali je ponovio da su bile četiri intervencije.

„Ne smem da kažem šta su operisali, ali mogu da kažem da je jedno dete juče imalo četiri operacije, a potencijalno može i više. To dete se dobro oseća, ali bilo je neophodno da se urade intervencije. Nažalost ne smem da vam dam više informacija“, kazao je on.

Kada je reč o stanju drugog deteta, ono se trenutno nalazi na odeljenju reanimacije u Pirogovu, ali za sada nije imalo nikakve operacije.

Preostala povređena deca u ponedeljak uveče su prevezena u Univerzitetsku dečiju bolnicu u Tiršovoj i oni su u stabilnom stanju.

Nesreća se dogodila 14. avgusta nešto posle 20 sati na auto-putu Trakija u Bugarskoj. Prema poslednjim informacijama, 14 osoba je povređeno, od toga 12 dece i dvoje odraslih. Deca su se u trenutku udesa vraćala sa festivala folklora.

Vozaču D. K, koji je upravljao autobusom koji se prevrnuo u Bugarskoj, određeno je zadržavanje i protiv njega će biti podneta odgovarajuća krivična prijava.