Jelena Lončar: Ne čudi što iz mraka počinju da izlaze različite fašističke grupe

Vesti 23. mar 202309:15 4 komentara
N1

Docentkinja Fakulteta političkih nauka (FPN) Jelena Lončar izjavila je da plakati poternice protiv nje i još dvoje kolega sa tog fakulteta "nisu spontani ispadi, niti izrazi nezadovoljstva već organizovano i planirano targetiranje kako bi se u akademske institucije usadio strah i ućutkali kritični glasovi".

„Kada se i sama vlast koristi nasiljem, progonom i linčom neistomišljenika, kada se institucije u potpunosti kontrolišu i utihne vladavina prava, tada ne čudi što iz mraka počinju da izlaze različite fašističke grupe. Kopiraju već viđene strategije sa vrha uverene u to da nema ko da ih privede pravdi“, rekla je Lonča za NIN, povodom pojave plakata poternica zbog najave konferencije na kojoj je trebalo da profesori beogradskog FPN-a i Filozofskog fakulteta iz Prištine predstave rezultate svojih istraživanja.

POVEZANE VESTI:

Kako je navela, „sada nas ekstremističke grupe zastrašuju jer se plaše znanja i kritičkog mišljenja“.

„To je oduvek bilo naše oružje protiv njih. Protiv estremizma i nasilja se možemo i moramo boriti znanjem, argumentima i otvorenim razgovorima. Verujem da smo na dobrom putu“, rekla je Lončar.

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu najoštrije je osudio napad na troje svojih nastavnika.

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu je sačinio prijavu o ovom napadu na svoje nastavnike i predao je policiji.

Ispred FPN-a je 17. marta održan i protest podrške targetiranim profesorima.

Komentari (4)

Vidi sve komentare