Jelena Trivan imenovana za savetnicu Ane Brnabić

Vesti 31. jan 202317:18109 komentara
Tanjug/ Jadranka Ilić

Jelena Trivan, koja je nedavno razrešena funkcije direktorke Službenog glasnika, imenovana je na sednici Vlade Srbije za savetnicu premijerke Ane Brnabić.

Kako se navodi u rešenju o imenovanju u koje je portal nova.rs imao uvid, Jelena Trivan je za savetnicu premijerke imenovana počev od 20. januara i na njoj će biti dok traje dužnost predsednice Vlade.

Trivan je za nova.rs rekla da će Brnabić savetovati u oblasti reforme pojedinih javnih preduzeća.

„Ja obavljam isključivo jednu funkciju, a to je direktor ‘Mtela’, a premijerki pomažem bez naknade i ikakvih beneficija, pre svega u budućoj reformi Zavoda za udžbenike i sličnih javnih preduzeća iz domena izdavaštva, nauke, prosvete, a s obzirom na iskustvo direktora Službenog glasnika. Dakle, isključivo u oblastima u kojima imam znanje i iskustvo koje je vrlo ograničeno“, rekla je Trivan ta novu.rs.

Dodaje da će to raditi u meri u kojoj može da pomone, imajući u vidu njeno primarno zaposlenje kao „izraz volje da se javna preduzeća poput Službenog glasnika, Zavoda za udžbenike, Prosvetnog pregleda i slučanih, koja su skrajnuta u odnosu na neka važnija, učine profitabilnim“.

Trivan kaže i da ne obavlja više funkciju predsednice Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, te da joj je istekao mandat još u junu prošle godine.

Ona se već neko vreme nalazi na mestu direktorke „Mtela“ u Banjaluci, ćerke firme Telekoma Srbije.

Komentari

Vaš komentar