Novinarka N1 Jelena Zorić dobila državno odlikovanje

Vesti 15. feb 202112:23 > 19:22 99 komentara

Povodom Dana državnosti, novinarka N1 Jelena Zorić dobila je državno odlikovanje - Srebrnu medalju za posebne zasluge.

„Pre svega čestitam svim ostalim dobitnicima priznanja, povodom Dana državnosti. Moja lična odluka je da ovu medalju primim, ali i da je posvetim svim radnicima u zdravstvu preminulim od kovida, lekarima, medicinskim tehničarima, sestrama, spremačicama, servirkama, vozačima, bukvalno svakom radniku u zdravstvu preminulom od kovida“, navela je Zorić.

To su, kako je istakla, istinski heroji koji su u ovoj borbi dali i svoje živote da pomognu svima nama i učinili sve da sistem funkcioniše.

Hvala svim zdravstvenim radnicima koji su učestvovali u emisijama o Crvenim kovid zonama, na kojima sam radila, a najzaslužniji za te emisije su, zapravo moje kolege snimatelji: Ivan Žugić, Aleksandar Cvrkotić, Marko Tikvarovski i Denijal Dabić, dodala je.

„Poštujem i zahvaljujem onima koji su me predložili, te odlučili da ovo priznanje bude naslovljeno na moje ime i da meni bude uručeno”, rekla je Jelena Zorić.

Povezano:

Podsetimo, novinarka N1 Jelena Zorić prošle godine je dobila tri nagrade.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) dodelilo joj je nagradu za etiku i hrabrost „Dušan Bogavac“, Udruženje novinara Srbije odalo joj je priznanje nagradom „Aleksandar Tijanić“ za borbenost u novinarskom izražavanju i orginalan novinarski potez tokom julskih protesta ispred Narodne skupštine.

Srpski filantropski forum poveljom je odlikovao novinarku Jelenu Zorić za izuzetno profesionalno izveštavanje u 2020. godini. Inače, nagradu Srpskog filantropskog foruma Jelena Zorić je posvetila svojim kolegama snimateljima, nagradu NUNS posvetila je studentima žurnalistike, a nagradu Aleksandar Tijanić – svim novinarima u Srbiji.

Podsećamo da Jelena Zorić prati slučaj „Jovanjica“, a njoj je jedan od advokata optuženog Predraga Koluvije, Svetislav Bojić krajem decembra uputio pretnje.

Laureati Jurij Borisov, Kusturica, Stefan Milenković, patrijarh Kiril, brojni doktori…

Predsednik Vučić je, na početku zahvalio laureatima – pojedincima i institucijama, rekavši da će oni biti uzor generacijama koje dolaze, putokaz svima koji sanjaju o velikim delima. Vi ćete biti primer dobroj i pristojnoj i uspešnoj Srbiji i život će vam biti komplikovaniji, rekao je predsednik Srbije u obraćanju.

„Dokazali ste ono što je Čerčil govorio – da su ta dela jednostavna i da mogu da stanu samo u nekoliko reči – sloboda, pravda, čast, dužnost, milost, nada. I na sve to imam da dodam – nisu te reči same po sebi velike, velikim ste ih vi učinili… Srbija će vam biti večno zahvalna. I vama koji ste njenu kulturu i umetnost promovisali po svetu, i vama, dragi lekari, koji ste se svakoga dana borili. Mnogi su i živote izgubili… Srbija to nikada neće da zaboravi, i uvek će vam biti zahvalna“, rekao je Vučić pre uručenja nagrada.

Ordenom Republike Srbije na lenti odlikovan je zamenik predsednika Vlade Rusije Jurij Borisov, za učvršćivanje saradnje i prijateljstva između Srbije i Ruske Federacije. Sretenjskim ordenom Prvog stepena odlikovani su Emir Kusturica, ruski vajar akademik Aleksandar Rukavišnjikov, zbog izrade spomenika i naročite zasluge u razvijanju odnosa između Srbije i Rusije, Pravoslavni Bogoslovski fakultet u Beogradu, Šumarski fakultet. O ostalim odlikovanima čitajte u odvojenoj vesti.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare