Jelka Jovanović: Kumiće je neko ofirao, hapšenje Panića još jedan predizborni trik

Vesti 25. maj 202411:31 7 komentara

Hapšenje braće Panić “još jedan predizborni trik”, kazala je u Novom danu novinarka "Novog magazina" Jelka Jovanović. “Moja prva asocijacija je bila da je sirote kumiće neko ofirao”, ocenila je.

Uhapšeni Uroš i Miloš Panić su sinovi Petra Panića Pane, koji je blizak visokim funkcionerima SNS. Oni su uhapšeni na aerodromu u Beogradu po poternici koju je za njima raspisao Viši sud u Beogradu na zahtev Višeg javnog tužilaštva koje vodi istragu protiv njih zbog trgovine ljudima.

Jovanović je istakala da je duboko uverena da je njihovo hapšenje još jedan predizborni trik.

“Biće kumići još neko vreme u pritvoru. Ja bih volela da se napravi jedna ozbiljna pritvorska jedinica za kumiće i kumove i da svi svečano dočekaju kuma”, rekla je Jovanović u emisiji “Novi dan”.

Komentarišući izjavu Aleksandra Vučića da na izborima 2. juna SNS lista dobija 85 gradova i opština, novinarka smatra da “Vučić pobeđuje, jer je on postavio rezultat kakav će biti”.

“Nažalost on zna istraživanja. Ona, za koja ja pouzdano znam, kažu da je praktično svuda u prednosti, ta široka koalicija koju će jednog dana da proglase kao za genocidni državotvorni pokret, nažalost ima svuda iznad 45 odsto”, ukazala je Jovanović.

Dodaje da se u nekoliko gradova i gradskih opština opozicija dobro drži, ali zajedno. Međutim, kako tvrdi, svuda je SNS prvi.

Na pitanje zašto je to tako, novinarka je ocenila da je zbog toga što su nametnute teme.

“Ljudi bukvalno misle da se u Nišu, ne znam, u Pećincima, bilo gde u Srbiji, glasa za Vučića i protiv Vučića. Znači ne glasa se o kanalizaciji, kako reče Šapić nije vreme za lokalne teme. Ne glasa se ni u Beogradu, zato što posle toliko godina obećavanja kanalizacije na levoj obali Dunava – i dalje nema kanalizacije. U Srbiji se glasa za to da li su se Srbi odbranili uspešno od toga da su oni genocidni ili ne, i da li su zadržali Kosovo ili ne”, zaključila je Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare