Jeremić: Narodna stranka neće ići na konsultacije kod Vučića

Vesti 12. jul 202211:57 30 komentara
TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić saopštio je da ta stranka neće ići na konsultacije kod predsednika države i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, koje su najavljene za četvrtak povodom konstituisanja Skupštine i formiranja Vlade.

„S obzirom da se u Narodnoj stranci ne razmatra mogućnost saradnje sa režimom, kao i da nećemo da doprinosimo stvaranju lažnog utiska o funkcionisanju demokratskih institucija u Srbiji, nećemo učestvovati u ‘konsultacijama’ sa šefom SNS, javnim ili tajnim“, objavio je Jeremić na Tviteru.

Napisao je na kraju poruke – „držimo reč“.

Potpredsednik stranke Miroslav Aleksić je, dan ranije, u intervjuu za Danas rekao da će ta stranka ići na konsultacije, ukoliko dobije zvanični poziv.

Prema saznanjima ovog lista, do promene stava stranke došlo je nakon glasanja na Predsedništvu Narodne stranke, tokom koga su se pojedini funkcioneri protivili razgovoru sa Vučićem, kako bi ostali dosledni u stavu koji su iskazivali ranije, posebno kada su se sastali Vučić i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, neposredno posle održavanja aprilskih izbora.