Jeremić o Đokoviću: Politički oportunisti Novaka odabrali kao žrtveno jagnje

Vesti 14. jan 202222:51 99 komentara
FoNet/Milica Vučković

Predsednik Narodne stranke i bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić osudio je u intervjuu za američki list “Njuzvik” odnos vlade Australije prema najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, kojem ponovo preti deportacija, što bi ga onemogućilo da još jednom osvoji Otvoreno prvenstvo Australije i tako postane teniser sa najviše grend slem trofeja u istoriji.

„Đoković je napravio grešku kada je dao intervju francuskom sportskom listu L’ekip, pošto je prethodno pozitivno testiran na virus korona. Đoković se, međutim, nedvosmisleno izvinio zbog toga, a ponašanje Vlade Australije prema njemu je potpuno skandalozno“, rekao je Jeremić za Njuzvik.

Povezane vesti

Jeremić je istakao da je Đoković odleteo u Melburn tek nakon što je ispunio sve unapred određene uslove za putovanje u Australiju i dobio medicinsko izuzeće od obaveze da se bude vakcinisan.

„Neki australijski populistički političari su međutim odlučili da zajašu na toj temi i podigli je u medijima“, rekao je Jeremić, koji je i bivši predsednik Teniskog saveza Srbije.

Jeremić je povodom osmočasovnog zadržavanja Đokovića na aerodromu u Australiji i slanja najboljeg tenisera sveta u ozloglašni objekat za smeštanje ilegalnih imigranata upitao da li je to način na koji se tretiraju ljudi koji nisu na crvenim poternicama Interpola zbog međunarodnih zločina ili putuju sa falsifikovanim dokumentima.

„Ako je to tako, onda ja posle svih godina bavljenja međunarodnim odnosima ipak možda ne razumem kako svet funkcioniše“, rekao je Jeremić, koji je i bivši predsednik Generalne skupštine UN.

„U Australiju su nesmetano ušli svi ostali učesnici teniskog turnira u Melburnu koji su dobili isto medicinsko izuzeće od istog medicinskog odbora“, dodao je Jeremić.

Jeremić je istakao da su „politički oportunisti Đokovića odabrali kao žrtveno jagnje“.

„Zaprepašćujuće je što Đokovića, koji ima diplomatski pasoš Srbije, i dalje namerno ponižavaju. Očekujem da će ova situacija negativno uticati na odnose Srbije i Australije“, zaključio je Jeremić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare