Jeremić: Tajni dokument EPS-a dokaz da se Milenijum tim bogati na račun naroda

Vesti 21. feb 202122:3424 komentara
Izvor: Nova S

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da se kompanija "Milenijum tim" "bogati na račun građana", da za to postoji "neoboriv dokaz", odnosno interni dokument do kog je stranka došla.

„Država je prvo pozvala sve poljoprivrednike u Srbiji da se prijave za dovođenje električne energije na svoja polja, a zatim je to internom instrukcijom Elektroprivrede Srbije (EPS) onemogućila svima, osim u tri opštine, među kojima je i teritorija sela Vinarce kod Leskovca, gde je ‘Milenijum tim’ planira da zasadi 700 hektara vinograda“, rekao je Jeremić za Njuzmaks adriju.

Povezano:

Jeremić je tom prilikom pokazao poziv Ministarstva poljoprivrede svim poljoprivrednicima u Srbiji da se prijave za elektrifikaciju, kao i dokument za koji tvrdi da je interna instrukcija EPS-a svojim podružnicama, da se odbiju svi zahtevi osim u selu Vinarce i u opštinama Varvarin i Žitorađa, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

„Ovi papiri su dokaz ‘crno na belo’. Institucije u Srbiji su zarobljene i to nije nikakva novost, ali kada politički istrajete na tome da istina mora da izadje na videlo, tada se ipak neki predmeti zavedu u institucijama u kojima se oni više ne mogu izbrisati“, naveo je Jeremić.

„Milenijum tim“ se, prema pisanju KRIK-a, blisko povezuje sa bratom ministra finansija Siniše Malog.

Kompanija je angažovana na jednom od najvećih projekata u državi, „Beogradu na vodi“, a policija je saslušavala predstavnike firme u istrazi rušenja u Savamali, jer je jedan od svedoka rekao da su bageri koji su srušili ceo kvart došli sa njihovog gradilišta.

Komentari

Vaš komentar