Jeremić: Vlast planira da od Divčibara napravi novu Kaluđericu

Vesti 30. jan 202115:42 38 komentara
N1

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Valjevu da čelnici tog grada planiraju da od Divčibara naprave "mešavinu Kaluđerice i crnogorskog Zlatibora" pospešivanjem "nekontrolisane divlje tajkunske gradnje" na toj planini.

„Valjevom iz senke vedri i oblači potpredsednik Izvršnog odbora SNS-a Branko Malović i postavlja podobne kadrove na važne funkcije u gradskoj upravi, od kojih neki nisu iz Valjeva“, rekao je Jeremić novinarima posle otvaranja prostorija Narodne stranke u tom gradu.

povezane vesti

Kazao je da će sadašnje zloupotrebe biti do kraja procesuirane u budućnosti i da će „sigurno biti krivično gonjeni i odgovarati oni koji budu pokušali da od Divčibara naprave Kaluđericu“.

„U tome je predviđeno da ključnu ulogu odigra nova glavna urbanistkinja Valjeva Jasna Mićić koja bi trebalo da razmisli kako će se… ponašati u vezi s parcelama na Divčibarama. Neka član Gradskog veća Vladimir Blagojević koji ima firmu koja obnavlja mesne zajednice i gradi na Divčibarama, razmisli da li je u sukobu interesa“, rekao je Jeremić.

Dodao je da će „sve utvrditi nadležni organi kada dođe vreme“ koje će po njegovim rečima, doći „mnogo brže nego što junoše i čelnici režima misle“.

„Proći će korona, a ostaće pošast, nemaština i posledice onoga što su radili poslednjih osam i po godina. Vrlo je blizu trenutak kada će većina gradjana shvatiti da od njih otimaju budućnost, kako njihovu, tako i budućnost njihove dece“, rekao je predsednik Narodne stranke.

Jeremić je rekao i da Narodna stranka „nema pardona u obračunu sa korupcijom i mafijom“ u čemu kako je naveo, prednjači potpredsednik partije Miroslav Aleksić.

„Aleksić je jasno i glasno govorio o slučaju ‘Jovanjica’ a da to nije činio, Srbija danas ne bi znala da se droga s tog poljoprivrednog dobra transportovala vozilima s policijskim tablicama“, rekao je Jeremić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare