Jerinić: Šapiću, zašto grad krši odluku suda o obustavi radova na Savskom keju?

Vesti 08. maj 202311:24 1 komentar
N1

Poslanica pokreta Ne davimo Beograd u Skupštini Srbije Jelena Jerinić upitala je gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića zbog čega grad krši odluku Upravnog suda o prekidanju svih radova na Savskom keju, nakon što su građani jutros zatekli postavljenu ogradu na mestu radova".

Prošle nedelje, Upravni sud naložio je prestanak svih radova na Savskom keju do presude po tužbi građana koji brane nasip. „Gradonačelniče Aleksandre Šapiću, zbog čega Grad ignoriše ovu odluku“, upitala je Jerinić na Tviteru.

Predstavnik udruženja građana „Za naš kej“ Branislav Tomić rekao je za televiziju N1 da su radnici „Gradske čistoće“ jutros između 4 i 5 sati postavili ogradu u Bloku 45, na mestu gde su pre mesec dana trebalo da počnu radovi za uvođenje instalacija za splavove koji su dobili dozvolu za rad na Savskom keju.

„Građani su oko 6 (sati) zatekli ogradu, pozvali policiju, komunalnu miliciju, građevinsku inspeksicju, i niko nije želeo ništa da reaguje. Pokazali smo im odluku Upravnog suda, rekli su da nije njihova nadležnost“, rekao je Tomić.

Građani su u međuvremenu uklonili ogradu koja je bila postavljena, naveo je N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare