Jerković opisao detalje napada: „Znamo mi ko si ti, sad ćemo da te ubijemo“

Vesti 15. mar 202308:11 55 komentara
Printscreen/Twitter/@srdjanmil037

Narodnog poslanika Aleksandra Jerkovića sinoć je na Košutnjaku napalo više lica, a nakon pregleda u Urgentnom centru i davanja izjave u policiji, obratio se video porukom na Tviteru.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak incidenta na kome se vidi kako se Jerković žustro raspravlja sa nepoznatim čovekom, a ubrzo se pojavljuje još njih nekoliko nakon čega dolazi do koškanja i teških reči, prenosi Danas.

Njegovo obraćanje putem video snimka ispred PU Čukarica objavio je poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević na svom Tviter nalogu, gde je i inicijalno objavljena vest o napadu.

„Išao sam da trčim u Košutnjaku, uobičajeno trim stazom kroz Pionirski grad. Presrelo me je lice koje je, kao što ste verovatno već videli na snimku, reklo da nemam pravo tuda da se krećem, na šta sam ja reagovao u stilu u kom inače reagujem kada su takve pojave u pitanju“, opisao je narodni poslanik situaciju koja je prethodila celom napadu.

Povezane vesti

Potom, kako je objasnio, to lice je nasrnulo na njega.

„Pozvalo je nekoga i u roku od bukvalno deset sekundi stvorilo se nekih sedam, do deset, mladića koji su me oborili na zemlju, šutirali nogama, udarali rukama“, navodi Jerković.

On je objasnio da je potom dobio udarac u predelu vrata, kao i u predelu noge „tupim predmetom“, kako je rekao u pitanju je „neka štangla ili palica“, ali nije siguran da li je bila u pitanju drvena ili metalna.

„Predstavio sam se. Rekao sam im, da izvinete, šta će da im se desi, da sam narodni poslanik. Oni su rekli: ‘Da, znamo mi ko si ti. Sad ćemo da te ubijemo.’“, objašnjava Jerković.

Kako je istakao, veći deo udaraca „primio“ je ranac koji je nosio.

„Nekako sam uspeo da pobegnem ka restoranu ‘Devetka’. Pojurili su me, išli su za mnom i vikali: ‘Ubićemo te’. U tom trenutku sam zvao i policiju, tako da se na snimku gde ja razgovaram sa policijskim službenikom čuje i ta njihova vika i dreka“, opisao je narodni poslanik.

On je istakao da čeka da vidi reakciju tužilaštva, ali i napomenuo da su trojica privedena, dok za ostalih sedam napadača nema informacije.

„Hvala vam svima koji ste brinuli za moje zdravlje i za moj život“, zahvalio se Jerković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare