Jevtić: Položaj Srba na Kosovu nikada nije bio gori

Vesti 17. feb 202309:54 5 komentara
kosovska mitrovica n1
N1

Potpredsednik Srpske liste i gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić rekao je da položaj Srba na Kosovu nikad nije bio gori i da je politika Prištine usmerena ka uskraćivanju i prava iz tamošnjih zakona.

„Sve ono što se dešava od trenutka kada je Aljbin Кurti preuzeo vlast, usmereno je ka uskraćivanju i onih prava koja stoje u zakonima na Кosovu i Metohiji“, rekao je Jevtić, za Radio televizije Srbije, povodom 15 godina od proglašenja nezavisnosti Kosova.

Povezane vesti

On je naveo da je broj incidenata udvostručen otkako je Кurti premijer, kao i da se 80 odsto slučajeva nasilja nad Srbima dešava južno od Ibra, ali da u Štrpcu nemaju probleme s lokalnim Albancima, već sa onima koji ne žive u toj opštini.

„Nažalost, Кurti i vlada u Prištini nisu spremni za dijalog, jer je za njih dijalog nešto što će njima oduzeti, kako oni misle, neka prava“, ukazao je Jevtić.

On je rekao da „uvek insistira na tome da veliki deo odgovornosti ima međunarodna zajednica, koje ne bi smela da toleriše institucionalno nasilje nad Srbima na svim nivoima“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare