Još jedan incident na protestu u Novom Sadu, vozač automobilom udario aktiviste

Vesti 27. feb 202215:03 32 komentara
PROTEST Novi Sad
Beta/Dragan Gojić

Na protestu protiv izgradnje mosta koji je u subotu održan u Novom Sadu, došlo je do incidenta prilikom blokade Bulevara Evrope koja je trajala 10 minuta. Jedan automobil zaleteo se da probije blokadu i tom prilikom zamalo udario policajca u civilu, koji je potom sugerisao aktivistima da propuste automobil.

Kada su se aktivisti pomerili kako bi automobil mogao da prođe, vozač se zaleteo velikom brzinom i tom prilikom vozilom udario jednog aktivistu koji je sedeo na zemlji, i aktivistkinju Milena Ruškuc, koja za N1 kaže da je potom grupa učesnika protesta prišla automobilu, u nameri da ga spreči da nastavi dalje.

Ruškuc kaže da ju je tom prilikom žena koja je sedela na suvozačkom sedištu snažno udarila po ruci i iz ruke joj izbila telefon koji je tom prilikom oštećen.

Na ovaj incident je reagovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Fejsbuk profilu, gde je napisao da je „u Novom Sadu danas napadnut čovek sa trudnom ženom i detetom u kolima, a napali su ga oni koji mrze naš grad, obične kukavice i bednici, ‘ljudi’ koji žele da zaustave razvoj našeg grada, koji ne žele da Srbija ide napred.“

„To što mrzite sve svoje, to što ste u stanju da maltretirate trudnicu, da uništavate sve pred sobom da biste iskazali svoje autošovinističke frustracije, to što se svim silama trudite da Novi Sad i Srbija budu na smetlištu istorije – neće vam uspeti“, napisao je Vučević.

Milena Ruškuc kaže za N1 da je slučaj prijavljen policiji.

Podsetimo, na protestu je došlo do još jednog incidenta, kada je aktiviste Omladinske studentske organizacije napala grupa muškaraca sa metalnim šipkama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare