Još jedan komandant OVK pred Specijalnim sudom

Vesti 23. jan 202121:48 > 21:561 komentar
Izvor: N1

Bivši komandant "OVK" Fljorim Klokoći (Florim Kllokoqi), sapštio je da je dobio poziv Specijalizovanog tužilaštva za saslušanje u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

Bivši pripadnik jedinice „Strela“ poziv je dobio pre dva dana, javlja portal Reporteri, a prenosi „Kossev“.

Klokoći, koji je nakon bitke na Paštriku komandovao jedinicom u Novom Brdu, istakao je da je ponosan na svoju prošlost i najavio da će sa Hagom sarađivati i dokazati svoju nevinost.

Reporteri piše i da Klokoći od 2000. živi u Belgiji sa svojom porodicom.

Među najistaknutijim imenima „OVK“ ali i kosovske politike koja su do sada ispitana su bivši kosovski predsednik, Hašim Tači, bivši predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji koji se sada zajedno sa Redžepom Seljimijem i Jakupom Krasnićijem nalaze na zajedničkoj optužnici za ratne i zločine protiv čovečnosti. Optužnica za ratne zločine potvrđena je i Saljihu Mustafi. Svi optuženi su negirali da su krivi za zločine koji im se stavljaju na teret.

Optužnica je pred ovim sudom podignuta i protiv predsednika i potpredsednika Udruženja veterana „OVK“ – Hisnija Gucatija, odnosno Nasima Haradinaja. Međutim, oni se terete za krivična dela protiv pravosuđa, a zbog iznošenja u javnosti tajnih dokumenata Specijalizovanog tužilaštva o identitetu svedoka. Obojica su negirali da su krivi.

Komentari

Vaš komentar