Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja, napadnutom dečaku odstranjena slezina

Vesti 22. nov 202217:03 229 komentara
Ilustracija / Shutterstock / Motortion Films

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja zabeležen je u Subotici. Juče popodne na odmoru između dva časa, trojica učenika osmog razreda Osnovne škole "Sonja Marinković" napala su vršnjaka iz drugog odeljenja osmog razreda.

Jedan od učesnika sukoba je oborio dečaka s leđa, a zbog nezgodnog pada 13-godišnjaku je u subotičkoj bolnici odstranjena slezina, piše RTS.

Otac povređenog đaka je najavio krivične prijave protiv vinovnika nedela i nadležnih u školi „Sonja Marinković“ zbog neadekvatnog reagovanja u ovom i prethodno prijavljenim slučajevima, kao i ispisivanje napadnutog sina i kćerke iz te škole.

Ističe da je njegov sin sada dobro, na odeljenju intenzivne nege je na oporavku, a prebaciće ga kasnije na Dečju hirurgiju.

„Šta se desilo juče između četiri i pet sati u školskom hodniku za vreme odmora između dva časa – napao ga je s leđa učenik drugog odeljenja osmog razreda. Bilo je nekog koškanja, sve se vidi na kameri, gde se oni nešto koškaju, on napušta grupu i dečak koji je to uradio prilazi s leđa, radi čišćenje da bi on pao na lice, tj. na ruku, pri čemi gnječi grudni koš i probija slezinu“, objašnjava Dejan Kolar, otac povređenog učenika.

Škola: Postupili smo po protokolu

U obrazovnoj ustanovi ističu da su postupili po protokolu za slučaj vršnjačkog nasilja. Direktor Osnovne škole „Sonja Marinković“ Pajica Bašić kaže da je obavljen razgovor sa roditeljima napadnutog dečaka i sugerisano da odvedu dete kod doktora.

„On se najpre nije žalio na velike bolove, rekao je da ga boli nešto, videli smo, pričali s njim, on je trenutno bio u stabilnom stanju“, rekao je direktor.

„Juče smo tokom dana održali razgovor sa decom koja su bila učesnici svega toga, a danas u prisustvu roditelja koje smo istog momenta pozvali i tako s decom obavili ponovo razgovor i to sve pribeležili“, dodaje Bašić.

Dodaje i da je Tim za borbu protiv nasilja održao sastanak i utvrdio da je ovo treći nivo nasilja.

„Obavestili smo sve nadležne institucije koje su zadužene za to – policiju, školsku upravu, Ministarstvo prosvete i dalje radimo po svim protokolima Ministarstva. Meni je jako žao što se ovo desilo detetu“, poručuje direktor škole.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare