Još nije nađeno telo Danke Ilić: Pretraga groblja u selu Zlot

Vesti 09. apr 202407:47 > 12:45 36 komentara
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Na terenu u Borskom okrugu, i danas, šesti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, nastavlja se potraga za telom devojčice. Policija se uputila na Novo groblje u selu Zlot gde će se vršiti otkopavanje različitih delova te teritorije u potrazi za telom dvogodišnje devojčice, javlja "Blic". Osumnjičeni za ubistvo i dalje ne otkrivaju lokaciju na kojoj se nalazi telo. Direktor "Vodovoda" u Boru podneo je ostavku. Gradonačelnik Bora najavio je trodnevnu žalost u tom gradu.

Prethodno je pretražen i drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara, prenosi RTS. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema.

Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje pregledana je cela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva muškarca (50) iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Reč je o radnicima „Vodovoda“, kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor JP „Vodovod“ u Boru podneo je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Pogledajte izveštaj reporterke N1 o petom danu potrage za telom:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare