„Jovanjica dva“: Koluvija otkazao punomoćje svim braniocima – suđenje stoji

Vesti 26. maj 202116:36 > 19:37 13 komentara

Pripremno ročište za suđenje prema optužnici Jovanjica dva, nije održano, jer je, kako N1 saznaje, prvooptuženi za uzgoj marihuane Predrag Koluvija otkazao punomoćje svim svojim braniocima.

Podsetimo, tužilac specijalnog tužilaštva u tim postupcima Saša Drecun je ranije tražio od sudskog veća da se predmeti Jovanjica jedan i dva spoje u jedan, jer je rekao sudiji da očekuje da ce prvooptuženi opstruisati i odugovlačiti suđenja.

povezane vesti

Podsetimo, prema saznanjima N1, pripremno ročište za Jovanjicu dva, kojom su obuhvaćeni i pripadnici BIA, MUP i VOA, optuženi da su bili Koluvijin “prsten zaštite”, prošli put, početkom maja, nije održano posto se branioci za nekoliko optuženih nisu pojavili u sudnici.

Inače, ne zna se koliko će ukupno biti pripremnih ročišta u ovom postupku, a tek kad se ona obave može da počne javni pretres koji je javan i mogu da mu prisustvuju novinari.

Javni pretres će zapravo predstavljati zvanični početak suđenja.

„Jovanjicom 2“ obuhvaćeni su, inače saradnici Predraga Koluvije – a u pitanju su ljudi koji su mu, prema optužnici, pružali bezbednosnu zaštitu kako bi mogao da uzgaja nekoliko tona marihuane na dobru „Jovanjica“.

Optužnicom su obuhvaćeni i pripadnici MUP-a od kojih su neki visoko pozicionirani, kao i pripadnici BIA, ali i predstavnik VBA koji se nalazi u bekstvu i prema poslednjim saznanjima – otišao je u Ameriku.

Ostali optuženi u međuvremenu su bili hapšeni jula 2020.godine, nekoliko meseci pošto je otkrivena plantaža na Jovanjici i pošto je sa svojim prvim saradnicima uhapšen i Koluvija – prvooptuženi koji se tereti da je vođa kriminalne grupe koja se bavila uzgojom narkotika radi dalje distribucije.

Inače, tek kada se završe pripremna ročišta za Jovanjicu dva, sudija će doneti odluku da li će se dve optužnice – „Jovanjica 1“ i „Jovanjica 2“ spojiti u jednu što je zatražio tužilac iz straha da u oba postupka ne dođe do odugovlačenja i opstrukcije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare