Jovanov: Vodiće se politika koju je definisao Vučić – i nijedna druga

Vesti 26. okt 202212:27 26 komentara

Skupštinska rasprava danas je počela u mirnijem tonu, uz pohvale poslanika vladajuće stranke predlogu mandatarke Ane Brnabić, ali i upozorenja Srpske napredne stranke (SNS) ministrima da se mora voditi politika Aleksandra Vučića i ni jedna druga. Nova šefica poslaničkog kluba Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović rekla je da je koalicija SPS-Jedinstvena Srbija dala svoje najbolje ljude u odnosu na resore koji su im ponuđeni.

Pohvalila je pre svega predsednika stranke Ivicu Dačića za kojeg je kako kaže, „sigurna da će se pitanjem Kosova i Metohije baviti vrlo studiozno“, a kao rezultat njegove politike do sada se „svako malo“ dobijalo novo povlačenje priznanja Kosova i Metohije.

Povezane vesti

„U vašoj Vladi po drugi put je na mestu ministra prosvete gospodin Branko Ružić. Ukazali ste mu poverenje, sigurna sam, zadovoljni svim onim što je uradio u proteklom mandatu. Gospodin Novica Tončev, koji je dobio ne tako mali zadatak u prošlom mandatu da se bavi nerazvijenim opštinama, nismo čuli da li će to nastaviti da radi, a pretpostavljam da hoće, pa ćemo onda probati da vidimo kako tim opštinama pomoći u ovoj teškoj situaciji, možda i sa malo više sredstava“, rekla je poslanica.

Pohvalila je i dva potpuno nova imena Radeta Bastu i Đorđa Milićevića i izrazila uverenje da će i oni dobro obavljati poverene zadatke na mestu ministra privrede i ministra bez portfelja.

Predsednik poslaničke grupe „Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve“ Milenko Jovanov rekao je da su se ranije u Srpskoj naprednoj stranci čuli različiti tonovi, ali da svi koji se ne slažu sa politikom SNS, a njeni su članovi, treba da naprave neku svoju organizaciju i s njom izađu na izbore.

„Dok to nije tako, vodiće se politika koju je definisao, odredio i za koju je dobio podršku, predsednik Vučić i ni jedna druga politika“ rekao je Jovanov i poručio ministrima da ukoliko se ne slažu sa politikom svoje države, moraju da se povuku ili da o tome ne govore.

„Voleo bih da tu poruku svi ministri dobro razumeju, jer to je ono što mi kao poslanička grupa tražimo. Ako želite našu podršku, vodite politiku koju mi podržavamo. Za druge politike mi podršku nećemo davati“, rekao je Jovanov.

Jovanov je bio danas poslednji ovlaščeni predstavnik poslaničke grupe, a posle njega prešlo se na listu govornika.

Za sada se za diskusiju prijavilo 89 poslanika, tako da će vreme glasanja i polaganja zakletve nove vlade pre svega zavisiti od njihovih obraćanja, ali i od toga da li će mandataraka, kao juče, svakom poslaniku koji je kritikuje odgovarati po više od 20 minuta, na šta ima pravo kao predlagač zakona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare