Jovanović: Ako Vučić prihvati evropski predlog – ulica, ulica, blokada, blokada

Vesti 26. jan 202323:08 230 komentara
N1

Lider novog DSS-a Miloš Jovanović izjavio je za KoSSev da predsednik Srbije Aleksandara Vučić time što ne odbija evropski predlog, otvara vrata ka priznanju Kosova od strane Srbije. Tvrdi da bi on sam, da je predsednik, odbio „veliku petorku“. Sa druge strane, kaže da će Vučić morati da siđe sa vlasti, ukoliko prihvati predlog.

„Ako su Srbi odlučili da se ispišu iz istorije i da ne budu narod, ako se to, ne Daj Bože desi, a ja ću dati sve od sebe da se to ne desi – Kosovo secesionističko će biti onda priznato od Srbije, Srbije za 20 godina više neće biti, Republika Srpska će nestati, Srbi će se svesti na beogradski pašaluk, biće članica NATO pakta i to će biti jedan mulj i nestanank i silazak sa istorijske scene nekada slavnog naroda. I svaki predak može u grobu da nam se prevrće po 100 puta, jer ćemo u tom slučaju biti najgora, ali ubedljivo najgora generacija koju je srpski narod izrodio“, rekao je Jovanović u intervjuu za KoSSev.

POVEZANE VESTI:

Na više puta ponovljeno pitanje KoSSeva šta bi on i njegova stranka uradili ukoliko predsednik Srbije bude prihvatio plan, Jovanović je odgovorio da se protiv plana bori „svim institucionalnim i vaninstitucionalnim sredstvima“

„Vrlo jasno – ulica, ulica, blokada, blokada“, poručio je Jovanović.

„Ljudi, mi pričamo o Ustavu, protivustavnim radnjama. Hajde da prevedeno to na srpski – izdaja, neko kaže to je veleizdaja. Da potpiše odricanje dela svoje teritorije?! Pa on se zakleo na suprotno. Kao i svaki predsednik države, ima zakletva u Ustavu – ne može to da uradi, nećemo mu dati da uradi. Pa ćemo uspeti. Ili, ne daj Bože, nećemo“, rekao je lider Novog DSS-a.

On ujedno naglašava da ima više mera koje bi povukao u slučaju da zvanični Beograd prihvati evropski predlog, i da o nekima može javno da govori, a o nekima ne.

Jovanović je dodao da postoje i mere koje bi trebalo sprovesti u centralnoj Srbiji.

„Da počnemo za početak da čistimo svoje dvorište. Da se vratimo na dvorište centralne Srbije – promena izbornog sistema, ozbiljna decentralizacija, ozbiljno jačanje vojske, vraćanje vojnog roka“, poručio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare