Jovanović: Beograđani očekuju konkretna rešenja, a ne politički marketing

Vesti 10. jun 202214:261 komentar
Izvor: CLS

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović izjavio je na prezentaciji ankete o najvećim problemima u Beogradu, da Beograđane zanimaju konkretne teme, a ne političke floskule i da očekuju konkretna rešenja za pitanja zagađenja, saobraćaja i funkcionisanja gradske uprave.

„Ukoliko bude ponovljenih izbora u Beogradu akcenat se mora staviti na gradske teme i nove ideje, a novi izbori koji bi bili održani bez senke predsedničkih i parlamentarnih bi bili odlična prilika da se konačno razgovara o tome u kom pravcu Beograd ide i kako treba da izgleda i sad i u budućnosti“, zaključio je direktor CLS-a.

Profesor Vladimir Đurđević je izjavio da se problem zagađenja u Beogradu može u velikoj meri rešiti za tri godine, pre svega zabranom grejanja na mazut u toplanama i javnim ustanovama, subvencijama za solarne panele, energetsku efikasnost i toplotne pumpe, kao i završetkom obilaznice i izmeštanjem teretnog saobraćaja van Beograda.

Đurđević je naglasio da je neophodno doneti novi program zaštite vazduha 2030. godine jer je aktuelni neprimenljiv i rađen bez bitnog učešća struke.

Međunarodni konsultant za upravljanje saobraćajem Gradimir Stefanović izjavio je da se bolje upravljanje saobraćaja može ostvariti uz bolje planiranje, korišćenje informacionih tehnologija i stavljanjem akcenta na šinski nezavisni prevoz.

“Važan deo promena mora biti i kompletna reforma GSP-a,“ zaključio je Stefanović.

Kako je saopšteno, CLS će nastaviti sa anketama i javnim raspravama i u toku leta.

Komentari

Vaš komentar