Jovanović Ćuta: Vozovi kao tempirane bombe, mašinovođe beže iz zemlje

Vesti 27. jan 202317:43 7 komentara
aleksadar jovanović ćuta n1
N1

Poslanik Skupštine Srbije, Aleksandar Jovanović Ćuta, izjavio je da "u državi koja odavno nema nijednu naznaku uređene", vozovi iz šina iskaču svake nedelje dok prevoze otrovne materije širom Srbije.

On je ocenio i da posao mašinovođe nalikuje „poslu“ bombaša-samoubice jer „ne zna kada će njegov opasni teret da ugrozi i njega i druge“.

U pisanoj izjavi koju je prosledila njegova stranka Zajedno, Jovanović je podsetio da se za mesec dana dogodilo pet iskliznuća vagona s opasnim materijama, a najnovije danas, i da su „raspadnute pruge“ i da postoje i drugi problemi u železnici što je razlog da mašinovođe iz Srbije „beže glavom bez obzira“ u Evropsku uniju.

Pročitajte još

„Još pre devet godina su zaposleni na železnici upozoravali na ovaj problem, ali se on zataškavao, a vlasti su pokušavale da kontrolom medija zagluše problem opasnosti izazvanih javašlukom“, rekao je Jovanović.

On je u ime Ekološkog ustanka pozvao ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Gorana Vesića, da kaže „šta njegovo ministarstvo planira povodom ovakvih tempiranih bombi za građane Srbije“.

Jovanović je podsetio da su kod Pirota 25. decembra 2022. godine iskliznuli iz šina vagoni-cisterne sa amonijakom, kada je stradalo dvoje ljudi, sa fosfornom kiselinom kod Zaječara 29. decembra 2022, sa evrodizelom kod Pančeva 30. decembra 2022, sa propilenom kod Subotice 24. januara, a da je danas u Zaječaru došlo do novog iskliznuća vagona koji su prevozili fosfornu kiselinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare