Jovanović: Dijalog bez stranaca mogao bi da počne u narednih deset dana

Vesti 18. apr 202108:53 > 11:20 28 komentara
Miloš Jovanović
N1 (arhiva)

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da bi prvi sastanak vlasti i stranaka koje ne žele učešće stranih posrednika mogao da bude održan u narednih desetak dana.

Jovanović je za Politiku rekao da ga je o tome obavestio predsednik parlamenta Ivica Dačić i da bi bilo dobro da na sastanku učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Dijalog će izgledati onako kako vlast bude htela, i zbog toga će za uspeh ili neuspeh tog dijaloga biti odgovorna vlast. Samo razgovorom možemo nešto da postignemo“, dodao je predsednik DSS-a.

On je zaključio i da opozicija u ovom trenutku nema nikakve poluge pritiska na vlast i dodao da je to svima jasno.

Deo stranaka koji je bojkotovao izbore, a koje predvode Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka i Dveri, želi učešće stranaca u dijalogu i dijalog na tom koloseku mogao bi da počne u maju.

Predsednik parlamenta Ivica Dačić jutros je izjavio da sutra, 19. aprila počinju onlajn konsutacije evropskih parlamentaraca sa predstavnicima poslaničkih grupa u parlamentu, a on će za 26. april zakazati sastanak sa strankama koje ne žele posredovanje Evropljana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare