Jovanović: Izgraditi Nacionalni zatvor umesto Nacionalnog stadiona

Vesti 07. dec 202220:514 komentara
Izvor: FoNet/Milica Vučković

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović predložio je amandman na budžet za 2023. godinu po kojem bi umesto "Nacionalnog fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajem" trebalo da bude izgrađen "Nacionalni zatvor sa pratećim sadržajem".

„Sadašnjim predlogom budžeta predvidjeno je da se izgradnja Nacionalnog stadiona većinski finansira iz kredita i zajmova, a amandmanom je predvidjeno da se izgradnja Nacionalnog zatvora sa pratećim sadržajem finansira od imovine oduzete po zakonu o poreklu imovine“, naveo je Jovanović u obrazloženju amandmana a prenela Narodna stranka.

On je tokom skupštinske rasprave ocenio da je po stepenu kriminala i korupcije, pogotovo visoke političke korupcije, Srbija „u svetskom vrhu“.

„Decenijama se stvara bogata i povlašćena elita koja svoj kapital stvara zloupotrebama državnih fondova, izvlačenjem narodnih para iz budžeta, korupcijom“, naveo je Jovanović.

Dodao je da sistemska borba protiv kriminala i visoke političke kuropcije mora podrazumevati uvodjenje specijalnog tužioca za visoku korupciju i donošenje zakona o poreklu imovine sa oduzimanjem nelegalno stečene imovine.

Komentari

Vaš komentar