Jovanović: Ko misli da ostavi građane bez vode i kiseonika, imaće opštu pobunu

Vesti 19. jun 202110:3540 komentara
Izvor: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Aktivista udruženja "Odbranimo reke Stare planine", Aleksandar Jovanović Ćuta, izjavio je da glavni gradski urbanista Beograda Marko Stojčić treba "pod hitno da se presabere" ako smatra da će na prigradskoj bari Revi da se prerađuje građevinski otpad.

U izjavi agenciji Beta, Jovanović je rekao da, ako neko misli da će građane Srbije da ostavi bez vode i kiseonika, „neka bude siguran da će imati opštu pobunu“.

„Čije to interese u stvari zastupa Stojčić? Da li su to interesi meštana koji žive na tom prostoru? On, kao i svi visoki državni funkcioneri, moraju da poštuju zakon“, rekao je Jovanović koji pita nadležne po kojem zakonu je „sahranjena“ bara Reva.

Povezane vesti:

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić kazao je ranije da deponija građevinskog otpada neće biti u toj bari, već da je ona jedna od tri planski određene lokacije za preradu tog otpada.

Jovanović je rekao da su „teška krivična dela“ planovi za delove Beograda Košutnjak i Makiš, i što je urađeno na Savskom nasipu i na Kalemegdanu radi postavljanja žičare.

„Tako da neka svi oni (nadležne institucije) dobro razmisle šta rade, jer cela Srbija jasno vidi šta su uradili s prirodom i ljudima koji žive od te prirode, a to što su oni uradili, ne zastareva“, naglasio je on.

Po njegovim rečima, nadležne institucije su odgovorne za sve posledice koje će imati „svaki pokušaj brutalnog nasrtaja“ na životnu sredinu, jer više nije u pitanju ekologija, već „fizička odbrana životnog prostora“.

Na pitanje Bete o tome da li će razgovarati sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem o mogućem rešenju za baru Reva, ekološki aktivista je rekao da „s njim nema razgovora“, jer Vesić je prvi koji ne pita građane o izgradnji po Beogradu.

„Ko to neće da razgovara i ne pita nikog u ovom gradu ili dođe i preko noći ostaneš bez parkića? Kome je palo na pamet da na mestu odbrane od poplava na Savskom nasipu ošteti nasip na 40 mesta i ugrozi pola Novog Beograda kojem sada preti da ostane pod vodom?“, pitao je on.

Goran Vesić je „čovek opasan po Beograd“- smatra Jovanović – jer su „iza njega ostale posečene šume i bara Reva“.

„Beograd ne može da izdrži još jednog Gorana Vesića. Te ljude moramo da sklonimo i da dovedemo one koji vole Beograd i koji u njemu ne vide ‘plen’ „, zaključio je Aleksandar Jovanović – Ćuta.

Komentari

Vaš komentar