Jovanović (KRIK): Podrška vlasti uticala da Koluvija tuži novinare

Vesti 02. nov 202113:32 > 15:28 8 komentara

Novinarka portala KRIK Bojana Jovanović izjavila je da je podrška koju je od predstavnika vlasti dobio vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija “svakako uticala” na to da on tuži KRIK.

Povezane vesti:

“Definitivno mislim da je Koluvija tom podrškom dobio vetar u leđa i da je sada u naletu”, rekla je Jovanović za N1.

Koluvija, kome se sudi da je šef kriminalne grupe koja je proizvela više od tonu i po marihuane na imanju Jovanjica, podneo je tužbu protiv Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) i urednika Stevana Dojčinovića jer je u vesti o suđenju nazvan „optuženi narko-bos“.

Koluvija tvrdi da je time prekršena pretpostavka nevinosti, što Jovanović negira.

“U samoj formulaciji tvrdimo da je on optužen, odnosno ne tvrdimo da je narko bos, niti da je osuđen”, rekla je ona.

U tužbi Koluvija takođe navodi da ne postoji slučaj Jovanjica 2, a da on nije vlasnik plantaže marihuane, i traži 400.000 dinara odštete.

Novinarka KRIK-a kaže da nisu ni na koji način prekršili pretpostavku nevinosti i naglašava da vodeći svetski mediji koriste istu formulaciju na engleskom – “accused drug boss” ili “crime boss”.

U KRIK-u očekuju da će Koluvija podneti još tužbi, pošto se sadašnja odnosi na vest objavljenu u aprilu, kako kaže “u poslednjem trenutku”, pošto postoji rok od šest meseci.

“Mi smo nakon te vesti objavili brojne druge u kojima smo koristili istu formulaciju, ali smo imali i istraživačke priče o Koluviji, tako da očekujemo da ćemo u narednom periodu dobiti još tužbi”, rekla je Jovanović i naglašava da bi to bio jasan vid pritiska.

Koluvija je dobio podršku predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, a branilac mu je član SNS Vladimir Đukanović, podseća Jovanović.

Dodaje da je Koluvija po puštanju iz pritvora dao intervju Đukanoviću u kom se obračunavao sa tužiocem i policajcima koji su radili na slučaju Jovanjica, a niko od nadležnih nije stao u njihovu odbranu.

Na pitanje ko je do sada tužio KRIK, Bojana Jovanović podseća na četiri tužbe ministra Nenada Popovića zbog informacije iz Rajskih papira, tužbi direktora BIA Bratislava Gašića i biznismena Stanka Subotića.

Ističe da KRIK do sada nije izgubio ni jedan sudski postupak i očekuje da će se svi oni koji su u toku završiti istim ishodom.

Ceo razgovor sa Bojanom Jovanović možete pogledati u snimku emisije N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare