Jovanović (NADA) protiv bilo kakvih sankcija Srbije protiv Rusije

Vesti 23. feb 202212:42 > 12:48 8 komentara
Koalicija NADA

Predsednički kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović poručio je da je protiv bilo kakvih sankcija Srbije protiv Rusije ili osude zbog stanja u Ukrajini, jer su krivac za sve zapadne sile, a posebno SAD.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da, ako postane predsednik, to nikad neće dozvoliti, zbog tradicionalnih veza sa Rusijom, ali je ukazao i da Srbija, zbog međunarodnog prava, ne može da prizna nezavisnost republika Donjeck i Lugansk, jer „uostalom ni Ukrajina nije priznala Kosovo“, i da je to u skladu sa vojnom neutralnošću Srbije.

Prema mišljenju Jovanovića, Srbija mora da ima poziciju „Istok ka Zapadu, Zapad ka Istoku, koja je zahtevna i teško održiva, ali na njoj mora da istraje.

Ta pozicija podrazumeva potpuno jačanje Srbije u ekonomskom, vojnom, demografskom, ali i u institucionalnom smislu. Nacionalni interes jesu institucije i poštovanje pravne države i zakona, a ne bezakonje. Ne možete biti elitna nacija sa ovakvim bezakonjem – ne biva, konstatovao je on.

Jovanović je naglasio da SAD i zapadne sile nemaju nikakvo moralno pravo da drže lekcije bilo kome, pa ni Rusiji, jer je njihovo licemerje i aroganciju Srbija osetila devedesetih godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare